Qui som Butlletí digital Trobades Agenda Intercanvi Bibliografia Itineraris Mapa tipologic
Inici Trobades IX Trobada

Trobades


I Trobada II Trobada III Trobada IV Trobada V Trobada VI Trobada VII Trobada VIII Trobada IX Trobada X Trobada

Edició Contacte

IX Trobada

BASES PER OPTAR A SER LA NOVA SEU DE LA IX TROBADA PER LA PRESERVACIÓ DEL PATRIMONI DE PEDRA EN SECA DELS PAÏSOS CATALANS, PER L’ANY 2017

Ens dirigim a totes les entitats que podeu estar interessades en organitzar la propera Trobada d’entitats per l’estudi de la pedra en sec de cara a l’any 2017.

Com ja sabeu aquest any, es celebrarà la VIII Trobada a Calaceït, per aquesta data des de la Coordinadora ens agradaria poder presentar la propera candidatura. És per això que obrim la inscripció de les entitats per tal de poder organitzar aquest esdeveniment el 2017.

Com fer-ho?

1. Enviant la vostra candidatura i motius a: [email protected]


Objectiu de les trobades:
L’objectiu de les trobades és relacionar, conèixer, promocionar, divulgar, investigar i intercanviar els coneixements, experiències, investigacions i treballs relacionats amb la pedra seca, tant des de punt de vista paisatgístic, constructiu i etnològic.
Amb la voluntat de conservar i aconseguir un major coneixement del seu passat en forma de patrimoni material i immaterial, projectant la seva evolució, coneixement i construcció cap el futur d’aquest patrimoni material i immaterial, per desenvolupar-lo a les noves necessitats actuals assegurant el seu ús i la seva pervivència.


BASES GENERALS

- Nom oficial per presentar i designar aquestes trobades i que s’ha de mantenir:"(Núm. edició consecutiu, I, II , II IV, V,...) Trobada d'Estudi per a la Preservació del Patrimoni en Pedra Seca als Països Catalans".

- Data límit de presentació de candidatura:
28 de març.

- Format del Programa de la Trobada:
Donar continuïtat i aprofundiment en els blocs temàtics en què es desenvoluparan les trobades:

- paisatge i territori (geografia, història, turisme...)
- patrimoni (arquitectura, catalogació...)
- medi ambient (biodiversitat, agricultura...)
- costums i tradicions (vocabulari, etnologia, art...)

Es pot proposar una modificació d’aquests blocs, quan les necessitats de les trobades, les condicions logístiques, les condicions socials o econòmiques ho requereixin però cal una justificació i explicació raonades.

- Intercanvi d'experiències mitjançant la realització d'exposicions, publicacions i activitats paral·leles relacionades amb el tema.

- Important que un dels dies de la jornada es faci una sortida guiada dins la demarcació per visitar les construccions de pedra seca més emblemàtiques.

- Possibilitat de realitzar tallers d’experimentació pràctica relacionats amb la pedra seca.

- Infraestructures logístiques (mitjans econòmics, allotjament, col·laboracions amb altres associacions, escoles, administració, universitats...)

- Compromís d'editar les actes amb les ponències i comunicacions de la Trobada.
da.

Contacte amb nosaltres:
[email protected]